Головна> Всі новини> Відомі імена двох лауреатів премії імені Л.М.Ревуцького в 2022 році
strelka Всі новини
 

Відомі імена двох лауреатів премії імені Л.М.Ревуцького в 2022 році

31.01.2022

prosm

909

лауреати премій музичні премії премії Ревуцький

31.01.2022

prosm

909

лауреати премій музичні премії премії Ревуцький

Поділитися
сторінкою:

Сьогодні, 31 січня 2022 року, відбулось засідання Комітету з присудження премії імені відомого українського композитора.

Члени Комітету, які ознайомились з усіма поданими на отримання премії заявками, шляхом відкритого голосування простою більшістю голосів, визначили цьогорічних переможців у двох номінаціях.

У 2022 році лауреатами премії імені Л.М. Ревуцького обрано:
В номінації «композиторська творчість»
Марічку Чабан за твори «Сліди» – диптих для симфонічного оркестру, «Душе Христова» для мішаного хору, «Херувимська пісня для мішаного хору»;
Клопотання про присудження премії висунуто київською організацією Національної спілки композиторів України.

В номінації «концертно-виконавське мистецтво»
Ореста Смовжа за концертну програму «Смовж, Баришевський — Goethe».
Клопотання про присудження премії висунуто Львівським академічним будинком органної та камерної музики.

Ми щиро вітаємо переможців!

Орест Смовж — скрипаль та організатор музичних подій, творчість якого виходить за рамки традиційних норм класичного концертного виконавства та яка якісно змінює уявлення про можливості музиканта в українському середовищі. В створених ним програмах часто присутнє поєднання традиційного репертуару з авангардним у несподіваних концертних контекстах. Він є ініціатором створення більш як 40 творів українських та іноземних авторів та активно співпрацює з українськими композиторами, серед яких Олексій Войтенко, Алла Загайкевич, Святослав Луньов, Олег Безбородько, Віталій Вишинський.

Виступаючи як соліст та ансамблевий музикант в Європі, Азії, Північній Америці та Австралії, Орест не тільки створює присутність українського виконавського мистецтва в міжнародному контексті, але і демонструє приналежність української музики на світовій музичній сцені.

Марічка Чабан — композиторка, чий творчий доробок складають твори різних жанрів. Хорові та вокальні твори, інструментальна музика, камерні твори та симфонічна музика.
Музика Марічки Чабан виконувалась на фестивалях “Київські музичні премʼєри”, “Музичні премʼєри сезону”, в проєкті “Folk of the world”, в проєкту “Класики та сучасники” та інших. Її твори є в репертуарі Академічного камерного хору “Хрещатик”, Академічної хорової капели Українського радіо, Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України, Державного естрадно-симфонічного оркестру України.

Зі свого боку Держмистецтв щиро дякує членам Комітету за кропітку ґрунтовну працю та усім претендентам за надані роботи.

При голосуванні за присудження премії у номінації “виконавське мистецтво” член Комітету Антоній Баришевський утримався від голосування з метою уникнення конфлікту інтересів.

Нагадуємо, що вказана премія присуджується щороку молодим композиторам і виконавцям у сферах композиторської творчості та концертно-виконавського мистецтва.

фото Уляна Чабан, Ельза Жеребчук

strelka Попередня новина

Громадське обговорення проект Указу Президента України

громадське обговорення премія Скорик

31.01.2022

prosm

740

Наступна новина strelka

Починається формування персонального складу комітету з присудження літературної премії

літературна премія Олесь Гончар премія склад комітету

01.02.2022

prosm

486