Головна> Всі новини> Оголошено результати грантової програми Per Forma
strelka Всі новини
 

Оголошено результати грантової програми Per Forma

22.07.2024

prosm

343

грантова програма для митців можливості

22.07.2024

prosm

343

грантова програма для митців можливості

Поділитися
сторінкою:

Kyiv Contemporary Music Days оголосили про результати грантової програма Per Forma, яка має надати фінансову підтримку в розмірі від 1000 до 7000 євро на реалізацію проєктів та професійний розвиток як окремих митців, так і колективів у сфері перформативних мистецтв в Україні.

Всього на проєкт Per Forma було подано 375 заявок. Заявки надійшли з 75 населених пунктів з 21 області України, у першій п’ятірці Київ (47.18%), Львів (11.06%), Харків (4.18%), Одеса (3.13%) та Дніпро (2.51%), але також багато заявок було із невеликих міст та містечок.

Серед видів мистецтв, з якими пов’язані проєкти, такий розподіл: музика (25.72%), театр (23.05%), міждисциплінарний проєкт (19.96%), перформанс (13.79%), танець (6.38%), сценічне слово (поетичні читання, стендап тощо) (3.09%), цирк (2.88%) та лялькарство (1.44%). Також абсолютна більшість проєктів – це офлайн активності, серед усіх заявок лише 5 (1.04%) на онлайн-проєкти.

За результатми ж діяльності журі, що розглядало всі отримані заявки, у рамках програми було вирішено підтримати 66 проєктів, серед яких: 25 малих грантів (до 1000 євро) з загальним бюджетом 24,022.05 EUR та 41 великий грант (до 7000 євро) з загальним бюджетом 275,977.95 EUR.

Найбільше проєктів-переможців представлені у таких дисциплінах: перформанс, театр, танець, музика, сценічне слово та значна частка серед лауреатів – це міждисциплінарні проєкти.

Переможці малих грантів: Роман Трофіменко, Олександр Ярмола, Дмитро Гусаков, Марія Бакало, Марія Коваленко, Євгенія Мєлконян, Тетяна Шамшетдінова, Антон Буланенко, Євген Петриченко, Ксенія Янус, Дара Вінарська, Юрій Пікуш, Наталія Кравчуновська, Анастасія Біляєва, Олена Жукова, Лілія Кривець, SALT SALOME x MAX SVITLO, Марія Усенко, Олег Безбородько, Гордійчук Дар’я, Ірина Ципіна, Олександр Сіроус, Юлія Півторак, Ірина Білобородова, Аліна Климанська.

Переможці великих грантів: Ярослав Кайнар, Назарій Стець, Артем Вусик, Світлана Олексюк, Яна Шлябанська, Олександр Чорний, Вікторія Миронюк, Наталія Даншина, Андрій Барсов, Орест Смовж, Харківський фонд психологічних досліджень Громадська організація, Христина-Марія Слободянюк, Даниїл Зенкін, Ірина Полікарчук, Галина-Оксана Щупак, Діана Горбань, Олена Авдєєва, Кристина Шишкарьова, Тетяна Родіонова, Анна Потьомкіна, Надія Купенко, Юлія Гребеньовська, Руслан Кірш, Ольга Анабел Сотело Рамірес, Олександр Горошко, Катерина Кузнецова, Катерина Левицька, Олександра Голобородько, Марія Юрчак, Марина Баранова, Ярослав Джусь, Ігор Мамус, Нана Бякова, Катерина Радушинська, Богдан Поліщук, Максим Чухліб, Гліб Зельгін, Ганна Шестакова, Марина Прахова, Ганна Віноградова, Юлія Гончар.

Усі переможці вже отримали листи на пошту з детальними інструкціями щодо подальших дій. Також листи відправлено і усім учасникам програми.

Програма створена Kyiv Contemporary Music Days за підтримки Performing Arts Fund NL та Міністерства освіти, культури та науки Нідерландів, а також інформаційної підтримки Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти.

strelka Попередня новина

Відбулась презентація посібника «Навчати та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»

мистецька освіта нематеріальна спадщина посібник

04.07.2024

prosm

422

Наступна новина strelka

ІV Всеукраїнський творчий конкурс «Що для мене Україна?»

конкурс можливості images

23.07.2024

prosm

682